De 5 Leukste Nederlandse Vanlife accounts op Instagram

De #Vanlife community groeit en omdat steeds meer jonge mensen zich aansluiten bij de nomaden-gemeenschap zie je dat vanlife zich steeds meer afspeelt op social media. Instagram is de plek om nieuwe en doorgewinterde vanlifers te volgen tijdens hun conversie of reis!

Snelle Navigatie

De #Vanlife community groeit en omdat steeds meer jonge mensen zich aansluiten bij de nomaden-gemeenschap zie je dat vanlife zich steeds meer afspeelt op social media. Instagram is de plek om nieuwe en doorgewinterde vanlifers te volgen tijdens hun conversie of reis!

Ik heb voor jou de 5 leukste Nederlandse vanlife (of eigenlijk dus busleven) accounts op een rijtje gezet. Deze accounts zijn wat mij betreft de ultieme combo tussen klussen, reizen, inspiratie, en gewoon het alledaagse leven in een bus!

@vanverhalen

Wie?

Florine en Thijs met hun Renault Master Ren the Van

wat?

Florine en Thijs, of zoals ze zichzelf noemen die drukke en die lange, verkochten in 2017 hun huis en al hun spullen om te gaan reizen in Ren the Van. Hoewel ook zij het laatste jaar wat last hadden van de Coronacrisis en er dus een aantal maandjes reistijd zijn afgesnoept zijn deze doorgewinterde Vanlifers dus al zo’n 4 jaar onderweg!

Wij ontdekte Florine en Thijs toen we voor de eerste keer echt weg gingen met de bus. Elke roadtrip heeft wat vermaak nodig en dus ging ik op zoek naar een Podcast die we allebei leuk zouden vinden. Zoals bij veel stellen is dit soms nogal een opgave – maar ik dacht: wat is er nou leuker dan luisteren naar twee hilarische en ongegeneerde mensen die in een bus leven terwijl je zelf in een bus zit!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Florine, Thijs & Ren the Van (@vanverhalen)

Ook na de Zweden reis bleven we de podcast luisteren terwijl we de bus aan het verbouwen waren. Florine en Thijs interviewen namelijk ook allerlei mensen die een bus hebben verbouwd over de problemen waar zij tegenaanliepen, welke tips ze hebben en over hoe zij het leven in de bus ervaren. De podcast zit dus vol met praktische tips, heel veel inspiratie maar vooral ook gewoon heel veel lachen.
Intussen heeft Florine samen met Claire het vaNLife magazine in het leven geroepen. Dit tijdschrift is voor en door fulltime én parttime vaNLifers en staat wederom boordevol informatie en inspiratie.

Op het moment van schrijven zijn Florine en Thijs weer even neergestreken in een huis zonder wielen – want ze verwachten een heuse vanlife liefdesbaby! Wij kijken in ieder geval uit naar veel interessante en grappige verhalen over het leven in het bus met een klein hummeltje.

Waar?

@vanlifeboys

Wie?

Kyle & Rayko met hun tweede Van in aanbouw Mercedes Sprinter

wat?

Kyle is een International event manager en Rayko is een fysiotherapeut en samen zijn zij sinds 2020 vanlifers en digital nomads. Momenteel zijn Kyle en Rayko een nieuwe Van aan het bouwen toen hun oude camper Skippy (een VW Transporter met een poptop) toch iets te klein bleek om te reizen én te werken.

De Vanlife community is (nog) niet heel erg divers, er zijn nog maar weinig (zichtbare) queer mensen in de community en ook daarom vinden wij Kyle en Rayko extra bijzonder! Het is belangrijk om je te beseffen dat reizen in het algemeen, al dan niet in een Van, een stuk gemakkelijker is voor heterostellen. Zij hoeven zich immers niet druk te maken om hate crimes en anti-homowetten die in sommige landen (inclusief Nederland) helaas nog (veelvuldig) voorkomen. Kyle en Rayko’s avonturen geven zichtbaarheid aan de LGBTQI+ gemeenschap in de outdoor en vanlife community wat hopelijk leidt tot meer acceptatie.

Kyle en Rayko hebben al veel landen en plekken aangedaan en hun Instagram pagina @vanlifeboys biedt genoeg heerlijke reisinspiratie. Ook nu ze aan het bouwen zijn aan de nieuwe van delen ze lief en leed en nemen ze je aan de hand mee in hun stories om elke stap van het proces te bekijken. De liefde en de lol straalt er in elk geval van af en wij zijn heel erg benieuwd naar de nieuwe avonturen in de omgebouwde Mercedes Sprinter!

Waar?

@stewie.the.green.machine

Wie?

Casper en Floor in hun omgebouwde leger bus Stewie the Green Machine

wat?

Casper en Floor hebben hun bus in recordtempo omgebouwd. Nadat ze beide hun baan hadden opgezegd kostte het de naar eigen zeggen vier linkerhanden maar een maand om de oude leger ambulance (een Mercedes-Benz 609D) om te bouwen tot Instagramwaardige Campervan. De bus is niet alleen van de buitenkant onwijs gaaf ook de binnenkant is prachtig gestyled met warm hout en aardetinten.

Naast de prachtige foto’s zijn ook de captions heerlijk om te lezen – het zijn stuk voor stuk kleine miniblogjes die je een heerlijk inkijken geeft in het reilen en zeilen van het leven en reizen in een bus. De reis heeft uiteindelijk, zoals gepland, 12 maanden geduurd en de hele reis is door middel van prachtige foto’s en videos terug te zien op hun Instagram pagina.

Inmiddels zijn Casper en Floor weer thuis in Amsterdam en kun je Stewie zelfs huren – zo kan ook jij een beetje proeven aan het leven in een oude legerbus! We blijven Casper en Floor uiteraard volgen want hoe zou het eigenlijk zijn om na 12 maanden weer thuis te zijn?

Waar?

@junoordzij

Wie?

Judith Noordzij en Maarten de Groot

wat?

Judith was in een ver verleden advocaat maar nu is ze gelukkig helemaal haarzelf! In haar boek Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. vertelt ze hoe ze hier is gekomen en hoe ze zichzelf heeft gevonden tijdens haar herstel van een burn-out. Nu reist en onderneemt Judith samen met haar vriend Maarten en hun twee intens lieve beagles Tommie en Eddie in een camper!

De prachtige foto’s op haar Instagram pagina van haarzelf maar vooral ook van alle plekken waar ze komen worden gemaakt door vriendlief Maarten de Groot waarmee zij samen @just.thelifestyle oprichtte. Hier vind je enorm veel informatie over voeding, mindset, trainingen en nog veel meer. Als je op zoek bent naar reizen, mindfulness, sportiviteit en ondernemen dan is Judith een echte aanrader! Niets is zo motiverend als deze vrouw elke ochtend een workout te zien doen naast haar camper!

De captions bij de foto’s staan altijd vol wijze inzichten en levenslessen. Als je nog meer van deze wijsheden wilt dan kun je ook nog lid worden van Judith’s coachingsplatform @firetoinspire_ . Wij vinden het in ieder geval heerlijk om mee te reizen en te kijken met iemand die echt heeft gekozen voor haar eigen pad!

Waar?

@theminionmansion

Wie?

Claire, Donny & Floortje in hun gele Fiat Ducato L2H2 The Minion Mansion

wat?

Met zo’n naam is het niet verbazend dat de bus van Claire en Donny banaan (of eigenlijk dus minion) geel is! Als je benieuwd bent naar de build dan moet je even naar onderen scrollen want Claire en Donny hebben de bus al begin 2020 verbouwd.

Maar over 4 maanden is het zover en gaan ze ook echt wonen in hun Mansion op wielen. Ze zullen dan als echte digital nomads verder werken aan hun bedrijf Passion Support. Daarnaast maakt Claire samen Florine van @vanverhalen het vaNLife magazine wat boordevol inspiratie en tips staat over het leven op wielen.

Terwijl ze hun eigen huis te koop zetten en alles gereedmaken voor de echte reis kun je The Minion Mansion huren! Want wie droomt er niet van een nachtje slapen in een Mansion?

Waar?

Jasper & Alyssa

Hoi, wij zijn Jasper en Alyssa! We zijn dol op verhalen, dromen, ideeën en inspiratie.

Samen hebben we een Fiat Ducato omgetoverd tot een camper en zijn we parttime op reis.

Maar dat is niet alles – we renoveren ook een jaren 20 woning en runnen ons eigen bedrijf.

Reizen, praten en schatzoeken zijn onze passies. Welkom in onze wereld van avontuur en creativiteit!

We gebruiken iconen bij onze berichten – sommige zijn intuïtief, andere hebben uitleg nodig. Hier is wat elk icoon betekent!

Meer lezen?

Wildlife in Zweden: 5 dieren om te spotten (of weg van te rennen)

De “Big Five” van Zweden verwijst naar de vijf iconische wilde dieren die het Scandinavische land bevolken en die vaak worden gezocht door natuurliefhebbers en avonturiers. Deze dieren zijn de eland (Alces alces), de bruine beer (Ursus arctos), de Euraziatische lynx (Lynx lynx), de wolf (Canis lupus) en de veelvraat (Gulo gulo).