boeken

Op deze pagina vind je de boeken die wij lezen tijdens het reizen of boeken die wij thuis hebben gelezen die ons hebben geïnspireerd of geïnformeerd in onze zoektocht naar een leven buiten de begaande paden. 

De aanbeveling is in de taal waarin we het hebben gelezen maar de meeste boeken zijn ook beschikbaar in het Nederlands.

Dit zijn geen affiliate links.

The 4-Hour Work Week

Opgeruimd

Wat er is

Love people, Use things

Je zult na het lezen van dit boek niet gelijk maar 4 uur kunnen werken en daar van kunnen leven maar je krijgt wel een heel nieuw inzicht in hoe het anders kan. Wel erg Amerikaans dus sommige dingen zijn minder relevant maar de inzichten daardoor niet minder waardevol!

Dit boek heeft ons heel erg geholpen met het ontspullen van ons huis. Hoewel het “wordt ik hier blij van” idee lichtelijk zweverig is staan er ook veel praktische tips in over organiseren en ontspullen. Om het proces in actie te bekijken kun je de serie Tidying Up with Marie Kondo op Netflix kijken!

Onwijs eerlijk, leuk en soms confronterend boek over alles achterlaten en het leven op vier wielen. Hedwig neemt je mee op reis en deelt de highs en de lows van het simpelere leven. Inmiddels is Hedwig verhuist naar Kreta en kun je haar nieuwe avontuur op Instagram volgen!

Dit boek gaat niet over hoe je kunt leven zonder spullen maar hoe je los van spullen een diepere betekenis kunt geven aan je leven. De focus ligt niet alleen op fysieke spullen maar ook op het verminderen van verplichtingen, conventies, regels en andere dingen die ons tegenhouden.