Wildlife in Zweden: 5 dieren om te spotten (of weg van te rennen)

De “Big Five” van Zweden verwijst naar de vijf iconische wilde dieren die het Scandinavische land bevolken en die vaak worden gezocht door natuurliefhebbers en avonturiers. Deze dieren zijn de eland (Alces alces), de bruine beer (Ursus arctos), de Euraziatische lynx (Lynx lynx), de wolf (Canis lupus) en de veelvraat (Gulo gulo).

Lees meer

Shop de Look: Mid-Century Scandinavisch

Dit was zo’n heerlijke zithoek om af en te werken. Uitzicht een Zweeds meer kun je uiteraard niet meenemen naar huis maar je kunt deze geweldige Scandinavische feel zeker thuis recreëren!

Lees meer

De 5 Leukste Nederlandse Vanlife accounts op Instagram

De #Vanlife community groeit en omdat steeds meer jonge mensen zich aansluiten bij de nomaden-gemeenschap zie je dat vanlife zich steeds meer afspeelt op social media. Instagram is de plek om nieuwe en doorgewinterde vanlifers te volgen tijdens hun conversie of reis!

Lees meer

Kringlopen in Den Haag – de leukste Haagse kringlopen buiten het centrum

Joepie dit is mijn eerste blog over een van mijn favoriete hobby’s die ernstig te lijden heeft gehad onder Corona – kringlopen! Ik vond het altijd al heerlijk om nek aan nek tussen de grote bergen zooi heen te spitten naar de mooiste parels maar helaas waren de kringloop- en vintagewinkels lange tijd gesloten. Nu zijn ze gelukkig weer open maar probeer ik andere mensen in mijn aura nog wel te vermijden – we gaan daarom lekker op donderdagochtend kringlopen in Den Haag!

Lees meer

IKEA Vanhack – Een SINDAL kokosmat op maat maken

Een van de grootste irritaties tijdens onze eerste Vanreis was toch wel modder en zand in de bus. Omdat de ruwe houten vloer er steeds slechter uit ging zien hebben we uiteindelijk van ellende in een lanthandel in Zweden een kokosmat gekocht. De lanthandel in the middle of nowhere was nog geen 4 vierkante meter maar ze hadden onwijs hippe matten!

Lees meer

De Van Opfrissen – Doffe Bumpers weer Mooi maken

Het is inmiddels langer dan een jaar geleden dat we de bus hebben gekocht en het viel mij de laatste tijd op dat de bumpers nogal grijzig en dof waren geworden. In eerste instantie geen ramp maar ik begon me er toch een beetje aan te ergeren – de bus leek gelijk in een stuk slechtere staat. Dus vandaag toch maar aan de slag gegaan om de doffe bumpers weer mooi te krijgen!

Lees meer

In het water, op het water – de jacuzzi-hut van Stena Line

De Jacuzzi Panorama hut van Stena Line is precies wat je denkt dat het is – het is een hut aan boord van een Stena Line boot met een prive jacuzzi! Naast de jacuzzi zit er ook een heel groot raam in de kamer. Je kunt dus vanuit zowel de slaapkamer als de jacuzzi heerlijk uitkijken over de zee.

Lees meer

Woops – Grote Teen Gebroken

Nog geen twee weken nadat we weer begonnen zijn met het bouwen aan de bus heb ik mezelf alweer bezeerd. Gelukkig niet tijdens het bouwen maar tijdens een bezoekje aan de sportschool waar wij, na een zeer lange pauze, eindelijk weer drie keer per week heen gingen.

Lees meer

Jasper & Alyssa

Hoi, wij zijn Jasper en Alyssa! We zijn dol op verhalen, dromen, ideeën en inspiratie.

Samen hebben we een Fiat Ducato omgetoverd tot een camper en zijn we parttime op reis.

Maar dat is niet alles – we renoveren ook een jaren 20 woning en runnen ons eigen bedrijf.

Reizen, praten en schatzoeken zijn onze passies. Welkom in onze wereld van avontuur en creativiteit!

We gebruiken iconen bij onze berichten – sommige zijn intuïtief, andere hebben uitleg nodig. Hier is wat elk icoon betekent!